Mizarstvo Kos logo
V poslanstvu dreves


Mizarstvo Kos, v poslanstvu dreves

Mizarstvo Kos je družinsko podjetje, ki svojim naročnikom, lastnikom hiš, projektantom in javnim institucijam že več kot dve desetletji ponuja vrhunske, po meri projektirane in izdelane izdelke iz lesa za opremo zunanjih prostorov.

Pri tem največjo pozornost posvečamo željam in potrebam končnega uporabnika naših izdelkov. Le celosten pristop, ki upošteva značilnosti mikro in makro okolja, osebni okus in želje ter življenjski slog, privedejo do izdelkov in projektov, ki dolgoročno izpolnjujejo svoje poslanstvo.

Dodano vrednost svojih izdelkov poleg vrhunske, željam in potrebam naročnika prilagojene izdelave, gradimo na povezovanju. Skupaj z dobavitelji, partnerji, projektanti, arhitekti, podjetji v sorodnih panogah, naročniki in lokalnim okoljem si prizadevamo za uresničevanje različnih razvojnih projektov, povezanih z naravo, lesom in urejanjem okolja.

Verjamemo namreč, da sta prepletanje znanj in združevanje izkušenj ob spoštovanju tradicije in narave nujna za trajnostni razvoj, ta pa je pogoj za ohranjanje in izboljševanje kakovosti življenja vseh nas.Poslanstvo

Lastnikom zasebnih hiš in upravljavcem javnih površin ponujamo projektiranje in izvedbo vrhunskih, po meri in željah naročnika zasnovanih izdelkov iz lesa, ustvarjenih s spoštovanjem do tradicije, z upoštevanjem okolja in z vizijo za prihodnost.Vizija

S celostnimi projekti povezovanja izobraževalnih institucij, dobaviteljev, predelovalne industrije in arhitektov ter izobraževanja sodelavcev in naročnikov želimo prispevati k višji kakovosti bivanja v Sloveniji ter s svojim modelom uspešno prodreti na evropski trg.

članek | LESENA PREOBRAZBA "STARE MESTNE GOSPE"
07.03.2018 - V 19. stoletju niso razmišljali o pripravi hrane, počitku in druženju na vrtu. Zato smo hojo okoli hiše do vrta skrajšali z odprtino v nadstropju ter preko macesnovega stopnišča pot speljali direktno na vrt. Uporabniška rešitev je vnesla oblikovno razgibanost ter poskrbela za optično zmanjšanje objekta. Ali veste, da lesena letna rezidenca premore tudi toaleto?
PAMETNE VASI V SRCU SLOVENIJE
05.03.2018 - Na pobudo evropskega poslanca Franca Bogoviča in litijskega župana Francija Rokavca, je na regionalnem omizju Pametne vasi - nove tehnologije in koncepti za ohranitev podeželja, podjetnik Jože Kos predstavil primer iz prakse: POLŠNIK 1995-2035 IN RAZVOJNA VAS VELIKA PRESKA. Sporočilo predstavitve je bilo jasno: "Razvijamo človeški kapital, ki je vreden veliko več od tovarn in računalnikov." Krajevna skupnost Polšnik je kraj 700-ih prebivalcev, kjer v osmih društvih združujemo talente/znanja in na konceptu vizije, za katero smo prejeli tudi evropsko nagrado, delujemo povezovalno. Vizija temelji na treh razvojnih stebrih: gospodarskem, prireditvenem in romarskem turizmu.
Mizarstvo Kos, Jože Kos s.p., Velika Preska 1, 1272 Polšnik, Slovenija     info@mizarstvo-kos.si     GSM: 041 615 020